JOKA HETKESSÄ LEPÄÄ IKUISUUS

Pääsiäisen ja Vapun välissä

Harvinaisen aurinkoinen ja lämmin pääsiäinen on jo elettyä elämää. Sain ihailla kaunista Suomen luontoa kävellen ja pyöräillen. Metsään pääsee taas poluille ja niitä pitkin pian vapautuvien järviemme rannoille. Olen todella onnekas kun saan asua Suomessa ja maaseudulla.

Kaikenlaista on maailmalla tapahtunut tänäkin pääsiäisenä.   Pommi-iskuja, tulipaloja, liikenneonnettomuuksia, muita kuolemantapauksia. Media tulvii tietoa, oikeaa ja väärää. Ihmisparan aivot väsyvät yrittäessään lajitella kaikkea omiin lokeroihinsa. Huomenna on taas uudet shokkiuutiset.

Kuinka monta kertaa olen miettinyt miten houkuttelevaa olisi jäädä syrjään tästä kaikesta menosta ja melskeestä. Mitä menettäisi jos ei saisi kaikista pahuuksista tietääkseen ? Todennäköisesti tulisi oikea tiedonjano, haluaisi kaivamalla kaivaa tietoa asioista, jotka itseä kiinnostaa, joilla on itselle merkitystä ja joihin itse voi vaikuttaa.
Nyt useimpien asioiden kohdalla tulee voimaton ja turhautunut olo. Tämänkin tiedon sain, mutta mitä teen sillä ? Miten voin  oikeasti olla avuksi ? Takaisin eiliseen emme pääse vaikka välillä sitä toivoo. Tärkeintä olisi että lapset  ja nuoret oppisivat suodattamaan tästä valtavasta tietotulvasta olennaiset asiat ja ajattelemaan itse.

Minun pienet aivoni nitkahtavat väärään asentoon yrittäessään miettiä maailmanlaajuisia tai edes valtakunnallisia ongelmia , puhumattakaan koko ihmiskuntaa uhkaavista skenaarioista. Joten tyydyn siihen että olen tähän pieneen elämääni tyytyväinen ja yritän elää parhaani mukaan sekä  nauttia pienistä onnenpätkistä , joita elämä eteeni antaa.
Ismo Alangon sanoin : ” Joka hetkessä lepää ikuisuus”.

Ihanaa kevättä, iloista Vappua ja onnellisia valmistumisia elämän juhliin !